nattliga äventyr

det är underligt att man ofta drömmer om samma eller liknande saker som man gjort tidigare. hörde i lördags en bekant berätta att hon ofta drömde om att on befann sig i ett flygplan som flög på låg höjd. det händer mig själv att jag återkommande drömmer om att jag är ute och seglar eller att jag gömmer mig, hittas, flyr och gömmer mig igen i ett kulligt landskap av olika sort. inatt hände det igen. jag drömde att jag var i ett landskap av kulliga öar. jag flydde genom att dyka ner under vattnet till jag kom till en ny ö där jag var tvungen att fly från någon annan. det finns ingen förklaring till varför jag flyr. huvudsaken är att jag förblir oupptäckt. det är allt lite konstigt. undrar om det betyder något. 

så mycket jag vill göra men så lite tid

egentligen lite felaktigt uttryck för samma mängd tid finns ju alltid där oavsett vad man gör av med den. borde egentligen kanske stå "så mycket jag vill göra bortsett från det jag måste men så lite tid som blir kvar när jag har gjort allt jag måste" men det är alldeles för långt.

jag undrar om det alltid kommer att vara så. att man hellre gör något annat, att man vill hinna så mycket mer.
jag undrar om jag alltid kommer att bli uttråkad, trött och seg av att göra det här jag måste. eller om det blir roligare och bättre sen. sen när "riktiga livet" börjar och man kan säga att man har en fritid igen. för det har man inte som student. man tar sig fritid.

längtar till sommaren. inga krav förutom att gå till jobbet, jobba och gå hem igen. göra allt det där som jag inte känner att jag har tid med just nu. läsa de där böckerna som kan vara tråkiga att läsa om man måste läsa dem men kanske inte lika tråkiga om man gör det för sin egen skull för att man vill det just då.

antar att jag har lite motivationsproblem. nu igen. men jag antar att det är så det är.  

familjen

tror jag skrev i ett inlägg tidigare att jag saknade min familj. det är inte det det handlar om nu.

har precis börjat läsa en bok om äktenskap, samboende och partnerskap. inledningarna i sådana här böcker behöver man oftast inte läsa så noggrant men det är lika ofta de som är mest intressanta.

i det här fallet skriver författaren lite om familjens olika funktioner och det får mig att börja fundera.
varför flyttar man ihop och varför bildar man familj egentligen? självklart har alla inte samma orsaker. tror dock att det är viktigt på nåt sätt att man är medveten själv om varför.

det står också om att familjens funktioner blir alltmer svaga allt eftersom individens egna intressen och självförverkligande blir starkare. det är tänkvärt. även annat som utveckingen av den svenska välfärden påverkar såklart. 

jag har egentligen inte så mycket mer att säga. det är saker som kanske behöver sjunka in och funderas lite på först. var bara tvungen att skriva innan jag glömmer bort det. 

uppföljning av tvättmysteriet på kungsgatan

jaha. idag när jag på nytt gick ner till tvättstugan var maskinerna avstängda igen. den här gången varken orkade eller ville jag vänta. så jag ringde direkt till felanmälan och förklarade situationen. hon ringde tillbaka efter 5 minuter och sa att han som lagade tvättmaskinerna skulle komma inom tio minuter. åt lite frukost och gick ner. då var maskinerna igång igen. fast han sa att de redan var igång när han kom hit. bara det att lampan inte lyser när luckan är öppen. så nu vet jag det. även om det är lite ologiskt med tanke på att det inte går att öppna luckan igen om det inte finns nån ström. så nästa gång jag ska tvätta ska jag alltså börja med att stänga luckan för att kontrollera att maskinen verkar vara igång och sen stoppa in tvätten. omständigt. hursomhelst berättade han att tvättmaskinerna inte fungerade i fredags för att timern hade ställt in sig på 1 april då och det var ju en söndag och då får man inte tvätta. ytterligare en dumhet. vilket aprilskämt.

bästa avkopplingen

igår kväll efter bio med lisa fick jag första kvällen på länge för mig själv utan måsten och borden. så underbart skönt. kvällen spenderades med den ultimata avkopplingen nämligen att lyssna på musik och lägga pussel. fick pusslet i julklapp men det är först nu som jag har kunnat sätta igång på grund av tid- och platsbrist. men nu ligger det där pågång. äntligen

RSS 2.0