äntligen jullov

Så har det då äntligen blivit jullov. Jag har längtat efter att få åka hem till mamma och pappa och äta god mat och träffa familjen och idag ska det äntligen ske. Försökte packa igårkväll men det gick inget vidare. Hur packar man för två och en halv vecka i en stor sportbag? Fast det var inte det största problemet, det som tar längst tid är att välja vilket smink och vilka smycken och accessoarer jag ska ta med. Suck. efter många om och men är jag nu äntligen färdig. Jag har inte glömt något viktigt i alla fall.


Hur som helst, jullov var det...eller inte. Eftersom det gick bra på förra tentan vore det bra om det gick bra på nästa så man kan väl säga att jag har massor att läsa. Egentligen är det ganska intressant men det är tre böcker som handlar om i stort sett samma sak noch det börjar bli lite tröttsamt. Men jag ska inte klaga för jag vet att man inte har jullov som vuxen och att jag snart har så många vuxenpoäng att jag räknas som vuxen själv. Men lite julkänsla kan jag väl ändå få?

varför varför?

Varför känns huvudet alltid minst ett kg tyngre när man är förkyld?
Och varför blir jag alltid sjuk strax före jul?


radiotjänsts nya metoder

Igår kväll ringde raditjänst....till min mobiltelefon.

Suck. Jag kan verkligen inte ljuga menmen det är väl kanske lika bra. Om jag skulle få för mig att bli politiker.


regeringsmakt

I lagen (1999:42) om förbud mot vissa hälsofarliga varor står det så här:

"Denna lag gäller varor som på grund av sina inneboende egenskaper medför fara för människors liv eller hälsa och som används eller kan antas användas i syfte att uppnå berusning eller annan påverkan.

Regeringen föreskriver på vilka varor lagen skall tillämpas"

Detta betyder i praktiken att regeringen har lagstiftad rätt att förbjuda tex alkohol, tobak eller kanske socker i stora mängder.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta eller helt enkelt inte bry mig.


ställningstagande två

Okej, tänk dig att en tvååring håller på att drunkna i en vattenpöl. Den enda närvarande är en förbipasserande man som inte känner tvååringen på något sätt. Mannen ser vad som håller på att hända men gör inget och tvååringen drunknar.

Bör mannen straffas?


ställningstagande

I Sverige råder abslolut tortyrförbud.

Anta att en terrorist har placerat en bomb som kommer att döda 20000 personer någonstans i din närhet om myndigheterna inte genom tortyr lyckas ta reda på var bomben placerats.

Hur ska man göra?

(Det finns inga om eller men, uppgifterna är faktiska, de bara är så med all säkerhet så det går inte att komma undan på det sättet.)


tankeställare

Det här var visst menat som en rolig historia men som den juridikstuderande jag är såg jag det med andra ögon...

Som alla vet är det förbjudet att bränna hemma. Men Börje blir avslöjad med att ha en stor, fin apparat vilket naturligtvis också är emot lagen. Länsman stämmer Börje inför tinget för hembränning. Börje försvarar sig med att han inte har bränt ? han har bara apparaten som prydnad hemma. Detta hjälper dock inte, och Börje får böta, men samtidigt stämmer han länsman för våldtäkt. "Har ni bevis?" fråga rättens ordförande. "Nej, det har jag inte", svarar Börje, "men jag vet att han har en apparat för det!"

Tänk på det ni!


RSS 2.0