kommentar till inlägget nedan

efter att ha försökt skriva en kommentar i nästan en veckas tid ger jag nu upp och skriver det så här istället:

rekommenderar Kapten Stofil att besöka www.påsvenska.se för mer språkfrågor. oh nej, tror lagstiftning om korrekt svenska i media skulle strida mot yttrandefriheten och tryckfriheten som vi är så måna om i serige.

sådär ja.

i övrigt är jag bara trött just nu.


karakteristisk eller karaktäristisk?

från svds webbsida:

"Fråga: Skriver man "karakteristisk" eller "karaktäristisk"?

Svar: Båda formerna är korrekta, men e-stavningen, karakteristisk, är den vanligaste och den som är huvudform i Svenska Akademiens ordlista.

Ä-formen karaktäristisk kan ju tyckas mer systemriktig, eftersom den direkt ansluter till grundordet karaktär.

E-formen däremot är den äldsta, och den har vi övertagit när vi har lånat karakteristisk, karakterisera, karakteristik från franskan och tyskan och ytterst latinet.

De flesta har nog också e-formen i sitt tal."

stackars

internationell privaträtt (IP-rätt) måste vara det tråkigaste ämnet i världshistorien.
och som om det inte var nog har min sedvanliga decemberförkylning bestämt sig för att koma ovanligt tidigt i år. den knackade på dörren i helgen och sa "jag är här nu" men det var först inatt som jag tvingades låta den komma in. usch.
 
tur att jag har bra musik att lyssna på i alla fall:tack till per som lärde mig hur man infogar youtube-klipp.

skägget i brevlådan

idag är det första dagen i december, mysmånaden framför alla andra. jag har "firat" med att lyssna och titta på årets julkalender vilket jag inte gjort på flera år. tänkte att det kan vara bra med lite morgonrutiner så jag kommer upp i vettig tid. men jag vet inte, vill helst bara gå och lägga mig igen just nu. men det ska bli spännande att följa julkalendern ändå.

tjing tjong kolastång.

RSS 2.0